Sfaturi

Centrale termice pe gaz sau centrale termice pe combustibil solid?

Algerea unei centrale termice presupune indepndență, reducerea cheltuielilor și posibilitatea de a beneficia de apă caldă și căldură atunci când dorești. O centrală termică reprezintă o investiție rentabilă, în cazul în care îți dorești o soluție modernă pentru încălzirea locuinței tale. Unul dintre cele mai importante criterii în alegerea acestui echipament este tipul de combustibil utilizat: gaz sau lemne, cărbune și peleți.

Centralele termice pe gaz sunt cele mai populare, pentru că oferă un șir de beneficii complexe pentru utilizatori. Anume din acest motiv trebuie să fii atent și selectiv atunci când procuri o centrală pe gaz. Odată ce gama de produse este variată, este nevoie de a opta pentru o centrală termică care va corespunde necesităților tale.

Centralele pe gaz sunt disponibile în două variante: centrale în condensare și centrale convenționale. Indiferent de alegere, acestea se montează pe perete și reprezintă o soluție perfectă pentru prepararea apei calde menajere.

Deși necesită condiții speciale de montaj, centralele termice pe gaz, au o eficiență sporită, mai ales dacă ne referim la centralele în condensare, randamentul cărora poate depăși procentul maxim de 100 %.

Mentenanța este un alt punct forte al centralelor pe gaz, pentru că acestea necesită doar verificări periodice și obligatorii. Accesibilitalea și costurile reduse de exploatare sunt relativ mici, iar confortul termic este ridicat.

Ușurința în utilizare este un alt avantaj. Funcțiile încorpoate favorizează o utilizare intuitivă, fapt care permite ca centralele termice pe gaz să fie ușor folosite de toate categoriile de utilizatori.

Printre cei mai veritabili producători a-i centralelor pe gaz se numără:

  • Immergas – centralele termice marca Immergas beneficiază de un design specific italian, performanță, fiabilitate și eficiență, caracteristici dovedite la nivel mondial.
  • Bosch – se definește prin calitate înaltă, inovare și personalizare. Centralele termice dețin un consum redus de energie și asigură o încălzire convenabilă și confortabilă.
  • Vaillant – pot asigura confortul la cele mai înalte standarde în orice tip de locuinţă, și alte brand-uri pe care le găsești în magazinele centrale.md.

Prețurile pentru centralele termice pe gaz variază în funcție de tip, producător și garanție de la 2 ani pînă la 5 ani.

Centrale termice pe combustibil solid

La fel ca și centralele termice pe gaz, centralele pe combustibil solid sunt de două tipuri: centrale termice pe lemne cu gazificare și centrale termice cu ardere clasică.

Astfel, pe lângă avantajele evidente, de a crește temperatura în propria locuință în orice moment, aceste centrale pot fi instalate în zone unde nu sunt rețele de gaze naturale, cum ar fi în suburbii sau sate.

Acestea se pot monta atât independent cât și conectate la un alt sistem de încălzire, fiind disponibile în mai multe dimensiuni. Pot fi ușor instalate și în exteriorul locuinței, iar defecțiunile care pot apărea cu trecerea timpului nu reprezintă un grad mare de risc.

Atunci când dorești să procuri o centrală pe combustibil solid, trebuie să te decizi ce tip de combustibil te avantajează din punct de vedere al costurilor.  De aici și cel mai mare avantaj, faptul că lemnul, ca tip de combustibil, se găsește în toate zonele țării, și este potrivit pentru toate tipurile de centrale termice pe lemne.

Costurile relativ mici, dacă ne referim și la cele de întreținere are presupun verificări periodice.

Printre cele mai recunoscute și comercializate centrale pe combustibil solid sunt: Kordi, Galmet, Defro, DrewMet, SAS, Stropuva, Pereko – branduri care au fost desemnate experți la capitolul calitate și satisfacția clienților.

Prețurile pentru centralele pe combustibil solid variază în funcție de tip, grossime oțel, construcție și garanție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *